Fazele de sforăit și somn

Somnul ne afectează pozitiv corpul, dormitul, ne odihnim fizic și mental, pentru a ne trezi dimineața împrospătați și gata pentru noi sarcini. Sforaitul interferează cu somnul nostru liniștit, ceea ce ne face să fim obosiți dimineața și să nu dormim suficient, ceea ce duce la o dispoziție proastă de la începutul zilei. Haideți să cunoaștem fazele somnului de la închiderea ochilor la somnul profund al unui bărbat, să aruncăm o privire la diferența în cursul somnului normal și să dormim cu sforăitul.

Faze de somn:

  • faza 1 – standby,
  • Faza 2 a somnului puțin adânc;
  • 3 faze tranzitorii,
  • faza 4 de somn profund,

REM (mișcare rapidă a ochilor). În această fază, visele apar și creierul, deși este cel mai activ, este regenerat pentru a se pregăti pentru ziua următoare.

Trecem prin fazele de somn 1,2,3,4 – de la somnul adânc (fazele 1 și 2) până la somnul adânc (faza de somn 3 și 4), apoi ne retragem din somnul adânc în somnul superficial, terminând cu faza REM.

Cum afectează sforăitul fazele de somn?

Ultimele două faze trebuie să dureze suficient de mult pentru ca visul să-și îndeplinească funcțiile și datorită acestui lucru ne vom trezi odihniți. Cu toate acestea, dacă somnul este întrerupt prin sforăitul cu apnee, pauzele care durează aproximativ 10 secunde și apar într-o oră, această afecțiune este considerată o boală. Pauzele sau apneele perturbă somnul, deoarece apar de câteva sute de ori într-o singură noapte.

Tulburări de somn:

  • tulburări de somn organice – sunt unul dintre simptomele unei alte afecțiuni mentale sau somatice, de exemplu, tulburări la debutul și durata somnului, apnee în somn, narcolepsie și catalepsie;
  • tulburări de somn anorganice – cauzate de factori emoționali, de exemplu, insomnie anorganică, somnambulism, anxietate nocturnă, coșmaruri, stres.

Efectele de a nu dormi

Din cauza lipsei de somn, avem, de asemenea, o capacitate redusă semnificativ de a ne aminti informațiile, precum și o viteză de reacție redusă, care poate fi periculoasă dacă conducem un vehicul atunci. De asemenea, trebuie amintit că fără somn este imposibil să funcționezi și să trăiești deloc. Atunci când o persoană este trează timp de 36 de ore sau mai mult, încep să apară greață, vărsături, amețeli și dureri de cap, precum și pete întunecate în fața ochilor și hipersensibilitate la diverși stimuli. Dacă nu dormim chiar mai mult timp, atunci pot apărea halucinații sau psihoze grave. Deci somnul este necesar ca aerul.

Ai grijă de somnul tău liniștit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *