Cum să tratezi sforăitul?

Te enervezi faptul că partenerul tău te trage constant, te lovește, te blochează nasul și te enervează pentru că sforăie? Este timpul să faci ceva în acest sens! Prin urmare, ar trebui să vă intereseze sfaturi despre cum puteți trata sforăitul sau remedii la domiciliu. Lasă sforăitul să nu fie problema ta.

Ce promovează sforăitul?

Excesul de oboseală, alcool, țigări și somnifere acești factori afectează în principal condiția ideală pentru sforăit. Substanțele relaxante provoacă dureri în gât și mărirea limbii, ceea ce duce la sforăit.

Cauzele sforăitului:

 • cauze anatomice: curbura septului nazal, epifiza limbii, umflarea sau hipertrofia turbinelor nazale, hipertrofia amigdalelor palatine, hipertrofia celei de-a treia migdale,
 • infecție (congestie nazală)
 • obezitate (exces de grăsime pe gât);
 • alcool și țigări;

Diagnosticul cauzei sforăitului

La început trebuie să faceți un diagnostic – Ce afectează faptul că sforăim? Este necesar să se examineze dacă sforăitul este însoțit de apnee severă (pauze în sforăit fără a respira). Acest lucru se realizează prin screeningul examinării nocturne, se efectuează o noapte. Testul implică parametri de monitorizare care pot fi folosiți pentru a evalua dacă există hipoxie în organism. Testul durează toată noaptea și, în mod specific, începe seara și se termină dimineața și vă permite să observați efectele tulburătoare ale pauzelor de respirație. Această examinare se repetă încă o dată într-o altă noapte selectată pentru un diagnostic mai fiabil. Acest dispozitiv poate fi comandat și vă puteți analiza singur somnul, apoi descrieți ce s-a întâmplat în timpul examinării la medic.

În plus, în interviul medical răspundem la întrebări despre stilul de viață, starea de bine generală și eventual boli care urlă.

De asemenea, este efectuat un examen ORL.

Defecte și tratament anatomic:

 1. Curba septului nazal – pentru a-i da forma corectă, elementele de curbură sunt scoase și modelate pentru a se potrivi din nou și se așează în nas – septoplastie.
 2. Hipertrofie sau alte probleme ale palatului – Snoreplastie.
 3. Nasul, palatul, amigdalele și limba problematică – Termoablare cu curenți de frecvență radio variabilă.
 4. Turbinate nazale dificile, palat moale, amigdalele palatine – Laser cu diodă de contact.
 5. Anomalii ale limbajului – Metoda AIRvanc, Repose tratament MIK.

Ce să tratezi sforăitul

 • Măști pentru sforăit puse pe nas și pe gură – conectate de un tub cu o pompă, cu ajutorul căruia este dat, încredințează tractului respirator, sub presiune pozitivă constantă. Implică utilizarea unui dispozitiv care generează presiune pozitivă a aerului în timpul somnului. Presiunea pozitivă a aerului este destinată să consolideze tractul respirator superior, astfel încât pereții organului să nu se prăbușească. Dacă pacientul are apnee, dispozitivul crește treptat presiunea aerului până la un nivel la care apnea dispare.
 • Aparat pentru sforăit și apnee – aparate dentare a căror sarcină este prevenirea sforăitului și oprirea dezvoltării ulterioare, apnee în somn. Sunt efectuate conform indicațiilor medicilor stomatologi și ortodonti.

Moduri de a sforăi:

 • utilizarea de ajutoare respiratorii;
 • dieta adecvată (adesea obezitatea este motivul sforăitului);
 • temperatura potrivită în dormitor 18 – 21 grade;
 • somn adecvat, cel puțin 7 ore pe zi;
 • vindecați un nas curgător dacă este cauzat de sforăit;
 • renunțarea la medicamente (tutun, alcool, somnifere).

Somnul sănătos este un somn bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *