Alopecia férfiaknál

Az alopecia problémája leggyakrabban az érett korú férfiaknál jelentkezik, de ha azonban túlzott hajhullást észlelünk önmagunkban – Mit jelent ez? Mi okozza? Fiatal korban sok embernek problémája van a kopaszság vagy akár előrehaladott állapot, azaz a teljes kopaszság kialakulásával. Ezt különféle tényezők befolyásolhatják, ezért alaposan elemeznie kell életmódját, és szükség esetén teszteket kell végeznie az ok meghatározása érdekében.

Androgenetikus alopecia – örökletes

A kopaszság természetes állapota a férfiaknál (természetesen nem mindenkinek) 30 vagy 40 év után kezdődik, hajlítás vagy hajvonalak formájában, amelyek visszahúzódnak, így nagyobb homlok vagy kopaszodás benyomása jelenik meg a fej tetején, amely az életkorral előrehaladtával növekszik. nagyobb terület haj nélkül. Nyilvánvaló, hogy a kopaszság első jelei korábban előfordulhatnak a férfiakon genetikai öröklődés miatt. A férfiakban az androgenetikus alopecia az androgének magas koncentrációjának következtében fordul elő, a szőrtüszők érzékenyebbé válnak a dihidrotestoszteronra (a tesztoszteron aktív formája) szemben, ami hajhulláshoz vezet. Az androgenetikus alopecia kétféle formában fordul elő: részleges vagy teljes.

Alopecia areata

Az alopecia areata alatt jellegzetes kopasz foltok vannak a test különböző részein, beleértve a fejet is. Ezt az állapotot gyakran az immunitás hiányával összefüggő egyéb betegségek okozzák, következésképpen gyengítik a szőrtüszőket és hajhulláshoz vezetnek. E betegség alatt vannak olyan gyulladások, amelyek nem láthatók a bőrön, emellett a bőr viszkethet. : Az alopecia areata olyan betegséggel jár, mint például pajzsmirigygyulladás, atópiás dermatitis vagy 1. típusú cukorbetegség, továbbá stressz vagy egyszerűen genetikai öröklődés következménye lehet.

Anagen alopecia

Ezt a kopaszságot nehézfémek mérgezése (ólom, higany, arzén), állati méreganyagok vagy ionizáló sugarak okozza. A kopaszság gyorsan és nagymértékben jelentkezik. Miután meghatározták, hogy melyik tényező, és kikeményíti, a haj egyszerűen visszatér.

Gyógyszer által kiváltott alopecia

Gyógyszer által kiváltott alopecia a gyógyszerek rossz hatása okozza a szőrtüszők sejtjeire. Jellemzője a haj diffúz elvékonyodása, ez a típusú alopecia visszafordítható, miután megállapította, hogy mely gyógyszerek hatnak rosszul ránk, tehát a betegség gyógyulását követően. Általában a kopaszságot gyógyszerek okozzák: kemoterápiák.

Vedd a kopaszságot a kezedbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *