Alopecia bij mannen

Het probleem met alopecia komt het meest voor bij mannen van volwassen leeftijd, maar als we echter overmatig haarverlies bij ons opmerken – wat betekent dit? Wat wordt veroorzaakt door? Op jonge leeftijd hebben veel mannen ook een probleem met het begin van kaalheid of zelfs een gevorderde aandoening, d.w.z. totale kaalheid. Dit kan worden beïnvloed door verschillende factoren, dus u moet uw levensstijl zorgvuldig analyseren en indien nodig tests uitvoeren om de oorzaak te bepalen.

Androgenetische alopecia – erfelijk

Natuurlijke kaalheid bij mannen (natuurlijk niet iedereen) kan beginnen na de leeftijd van 30 of 40 jaar, in de vorm van een kromming of haarlijn die zich terugtrekt, waardoor de indruk ontstaat van een groter voorhoofd of een kaalpunt verschijnt op de bovenkant van het hoofd, dat vordert met de leeftijd groter gebied zonder haar. Het is duidelijk dat de eerste tekenen van kaalheid eerder kunnen optreden bij mannen vanwege een genetische erfenis. Bij mannen treedt androgenetische alopecia op als gevolg van een hoge concentratie androgenen, haarzakjes worden gevoeliger voor dihydrotestosteron (de actieve vorm van testosteron), wat leidt tot haarverlies. Androgenetische alopecia komt in twee vormen voor: gedeeltelijk of volledig.

Alopecia areata

Tijdens alopecia areata zijn er onderscheidende kale plekken op verschillende delen van het lichaam, inclusief het hoofd. Deze aandoening wordt vaak veroorzaakt door andere ziekten die verband houden met een gebrek aan immuniteit en, als gevolg daarvan, verzwakt de haarzakjes en leidt tot haarverlies. Tijdens deze ziekte zijn er ontstekingen die niet op de huid worden gezien, bovendien kan de huid jeuken. : Alopecia areata gaat gepaard met een ziekte zoals thyroiditis, atopische dermatitis of diabetes type 1. Bovendien kan het het gevolg zijn van stress of gewoon genetische overerving.

Anagen alopecia

Deze kaalheid wordt veroorzaakt door vergiftiging door zware metalen (lood, kwik, arseen), dierlijke toxines of ioniserende stralen. Kaalheid treedt snel en uitgebreid op. Na het bepalen van welke factor het is en het geneest, groeit het haar eenvoudig terug.

Drug-geïnduceerde alopecia

Drug-geïnduceerde alopecia wordt veroorzaakt door een slecht effect van medicijnen op de haarzakjes. Het wordt gekenmerkt door diffuus dunner worden van het haar, dit type alopecia is omkeerbaar nadat is gedetecteerd welke medicijnen slecht voor ons werken, dus na het genezen van de ziekte. In de regel wordt kaalheid veroorzaakt door medicijnen: chemotherapeutica.

Neem kaalheid in handen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *